"And what happened next was a total disgrace" haha i love SNL...


Lite natt uppdateringar

Eftersom jag inte kan sova kan jag väl uppdatera min blogg (insomnia in da housee). Har varit på en massa fester idag. Drack tequila. Det var kul, bara att min bf blev lite too drunk. Anywaay. har ni hört den här låten?? Så hääärlig o gosig låt... Upptäckte  Efterklang efter Malmö festilvalen, de är grymma live..


But it's alright, It's okay, I got the time, But the time don't pay!

Igår var den mest stressigaste dag i mitt liv. Jag har ALDRIG upplev så mycket stress i hela mitt liv. Detta berodde på olika faktorer, tenta inlämning, utbytes studier papper (man ska skriva på o skicka etc etc), sömlöshet (som just nu ligger på dag 4) och mkt mkt mer som jag kan tyvärr inte skriva in i blogget. Too fuckt up and private.
MEN SAKEN ÄR ATT JAG TYP GICK RAKT MOT VÄGGEN IGÅR. JAG SKREK, GRÄT ETC.
Jag är utbränt.
Och jag är bjuden på 4 halloween fester idag. Jag borde ta det lugnt... Men jag är inte typen som tar det lugnt.
Jag ska istället lugna ned mig, andas o dricka en massa kaffe för att jag har fortförande inte sovit ett skit. Och laga mat. Det tycker jag är avstressande. Laga lite god mat åt sig själv, äta den o bara njuta av livets små grejer, som god hemlagad mat. Det är mitt recept mot utbrändhet. Men jag ska ändå gå på en kurator möte på måndag. Jag måste göra nåt åt min sömlöshet...
ANYWAY, jag ska laga Kyclingbitar med barbcuesås. Mums. Receptet är från den här väldigt praktiska kokbok där alla recepter ska bara ta 10 minuter att genomföras. But that's a damn lie,det tar alltid en halv timme att laga nåt från den här boken. Men den här ändå goda recepter... Hörs senare, får visa min halloween kostym :)
Boken och dagens recept. Det ser såå gott ut. Hoppas att det blir lyckad!

Globalization...

När man skriver om globalisation ur en realistisk teoretisk perspektiv behöver man lite sad (men vackert för att få lite hopp) musik... Jag menar så här: världen-kommer-att-gå-under perspektivet underlättas om man har lite skön musik i bakgrunden. Misär, miljöförstörelse, rasism, krig för överlevnad... mycket trevliga saker man ska skriva om. Yei för mig. Känns att man snart ska börja gråta, tänk om de har gubbarna har rätt?? Åh, låt oss lyssna på Yann Tiersen och forsätta skriva denna deprimerande hemtenta...



Tentatime

Hemtenta. Once again. Gahh. Min bästa vän just nu heter Mr.Burn (a.k.a. energidrink) och Mr.Cofee. Och musik. SIA:s senaste skiva passar bra till seg tenta läsning. Det finns såå många teorier i denna kurs att jag typ drömmer om en massa jobbiga män som skriver att "atombomber är fredsvapen". Realism är en real pain in the ass. Men nu ska jag forsätta läsa, peace out!

"You make the calls, so make the calls shorter!" älskar bandet


Forlan till Liverpool?

Om nu Torres vill lämna Liverpool det ryktas att han nr.1 ersättare är Diego Forlan. Även Tontenhamn och Inter vill ha uruguayanen i deras lag. Jag tycker inte att ska lämna Atletico, de har en sjukbra lag. Och ännu mindre lämna spanska ligan! Om han ska flytta får han flytta till Barca, Real lr Valencia. Men om det ligger verkligen mellan dessa tre Tonten, inter lr pool så får han flytta till Liverpool. Och då får jag börja kolla på engelsk fotboll. Knas. Men jag tror inte att han vill tillbaks till England, efter hur de har behandlat honom när han var där...
källa: fotbollkanalen.se
Bild efter att ha vunnit Europa League med Atletico (och han gjorde 2 mål!)

Im alive!!!!!

Gahh, har aldrig haft en matförgiftning i hela mitt livs tills i fredags... Perfekt timning oxå, när man är på fest och är utklädd till en "evil fairtale" (djungeltema- fest och jaaaa onda älvor finns i djungeln!). Jag har ALDRIG i mitt liv spytt så mkt... tur va att jag inte fick det andra sympotomen if u know what I mean... Men omg, har aldrig mått så där dåligt i mitt liv! Jag fick feber också, vilket jag senare läste var vanlig vid matförgiftning. ALDRIG MER SKA JAG ÄTA FALAFEL FRÅN NÅN SKUMT STÄLLE!! LR rättare sagt ALDRIG MER SKA JAG ÄTA FALAFEL I MITT LIV!!
Och när jag inte tillbringade mitt tid med huvudet på toalettstolen så sov jag och hade konstiga feber drömmar. Men idag mår jag bra igen, lite hungrig faktis haha. En och en halv dag senare lixom...
Idag ska det pluggas, kunde varken plugga igår lr förrigår (ofcurse). Jag har hemtenta igen nu på tisdag *snyft*.

Börjar dagen med en av mina favolåtar (upptäckte bandet i somras) gulligaste video ever!


Kom hem från debaser efter att ha set den här lilla människa...

...bandet geneva jacuzzi. de blir stora snart, promise, Börjar man bli ett popsnöre kanske??
God natt people!

Såna som vi med lyckan mitt I sorgen...

Igår lämnade min mamma mig, alone again, ok hon e skiitjobbig men jag saknar henne ändå. Så jag var lite halv deppig och så kom Zoey hem... Hon var oxå deppig. Och så kom Hosna hem, och hon var lite deppig too... Vad är det bästa lösning till deppighet? PILLOW FIGHT! Det var skitkul och alla blev glada efeteråt. Det blev oxå lite vatten fight i det hela, så jag var tvungen att skura golvet efteråt, men men, im happy again! Och de lämnade mitt hem med leende på läpparna så det var värt det. Och idag fick jag reda på att jag klarade förra hemtentan! Haaa, jag som trodde att jag hade felat, men neej, jag har fått g på den!! SÅ TODAY IS HAPPY DAY. YEEEI. Och imorgon e jag ledig så jag tänkte gå på konsert idag på debaser. Kompisar, en kall öl och den galna bandet Geneva jacuzzi. Life is good.

"Bulls make money. Bears make money. Pigs? They get slaughtered"

Gick på bio igår med mamma som är på besök här i Malmö. Egentligen skulle vi gå och se Inception (I know, jag har inte sett den, jag är fett efter) men det fanns inga platser kvar så vi kollade istället på WALL STREET med M. Douglas and co. Vilken jäkla bra film! Man fick komma in i  det smutsiga världen där man gör allt för pengar, man får en kärlekshistoria, man får en anknytning till dagens ekonomiska situation när börsen krashar, man får en familjs historia och så får man lära sig lite ekonomi. Men det bästa med Oliver Stones nya rulle är att när det blir för komplicerade, med alla sina ekonomiska slang, så slänger han in några metoforiska repliker, så att vi som är inte så smarta fattar ändå. Måste ses minst 2 gånger!! Och om det här är Douglas sista film, måste han vara ordentlig stolt över den. Man märker vilka som är de mest erfarna skådespelare i filmen (Douglas och Susan Sarandon), båda två tar sina roller på så fullt allvar och man ser skillnaden mellan de unga skådisar och de "äldre" skådisar. Det kommer mer naturligt för de (Douglas och Sarandon) att t.ex. gråta, det ser inte så fejk ut som när de unga skådisar ska göra det. Inte för att de andra skådisar är dåliga, men Douglas och Sarandon har en klass för sig... Men aja, gå och se filmen så får ni se!
Oliver Stone, tack för alla grymma filmer du har gjort!

"God morg..." mitt svar : "F*** U!!"

Blev väckt att nån från en kristen grupp knackade och sa: "Varför tror du att det är bara människor som ber?" och jag som hade precis blivit väckt från en min vackra sömn (efter att ha däckat kl.5 på morgonen) sa med det snällaste rösten: "MEN VA FAAAAN, JAG SOVER! JAG VET INTE!!!!!" Och han gav mig en papper och gick. Jag brukar vara mer tolerant än så men hey! Jag är inte en morgon människa... Jag lyckades somna igen och när jag jag började drömma ringde telefonen. Det var mostern. Hon frågade en massa frågor. Jag uppfattade inte frågorna, efter 5 minuter frågar hon "väckte jag dig?". "Nejrååå", ljuger jag. Och efter det har jag inte kunnat somna om.
I NEED MY SLEEP PEOPLE LET ME SLEEEEEP!
(Nyvaken)

It's fridaaaay! And you know what that means :)


Tears dry on their own...

... Jag har alltid undrat varför jag har så svårt för att gråta. Även när jag var liten hade jag svårt för det, jag antar att det handlar om stolthet, om att inte visa sin svaga sida. Jag hatar när folk tycker synd om mig, jag vill inte vara den där lilla svaga tjejen. Jag tror inte heller att det är den intryck jag ger till folk, många har sagt att jag ger en tuff första intryck. Kanske är det en fasad för att dölja att jag är lika ynklig som en femåring flicka? Haha.  Jag kan bara gråta öppet när jag har druckit, det är tragisk men sant. Jag undrar om det är bara jag som är så, eller är om det fler som känner som jag? Ibland känns lite omänskligt, alltså att inte kunna gråta när man verkligen behöver det. Att alltid visa sig stark. Ok, värsta deprimerande inlägg det här blev, det var inte meningen. Får lägga upp en rolig video senare, så att det blir nån sorts balans i den här blogg.

Barca eller Real?

Lite fotbolls nyheter för de som är intresserad. Det ser ut som LUIS SUAREZ, den urguayenska fotbolls stjärnan som spelar just nu i Ajax, flyttar till Spanien. Men ska han till BARCELONA eller REAL MADRID? Båda klubberna har visat intresset för Suarez, efter hans imponerande prestation i VM i somras och efter att ha legat bakom de flesta seger i den holländska Ajax. Real Madrid har redan sagt att de är beredda att betala 30 miljoner för honom, men deras ärkefiende Barcelona är inte långt efter. Dessutom är Manchested Uni och Chelsea också intresserad av honom. Men Suarez har sagt att han skulle vilja spela i den spanska ligan... Och eftersom Real kommer att ge upp Benzema, så skulle han komma i rätt läge, om han nu hamnar i Real. Men Barca har lärt sig att de behöver fler kvalitets spelare på bänken, eftersom Messi, Villa med co. skador i början av säsongen har gjort att de ligger på 4de plats i La liga just nu. Så vi får se nu i januari (eller kanske innan) vart Suarez hamnar. Vart han än hamnar kommer han säkert ta publiken med storm, han är trots allt en av de bästa anfallare i Europa just nu (och kom ihåg, en viss Zlatan började också sin karriär i Ajax...).
Här kan ni se anledning till varför så många klubbar är efter Suarez:



News update

Varje lördag kan man läsa i DN om de mest udda nyheter från  omvärlden... Det är ganska kul att läsa en seg söndags eftermiddag, när man inte har mkt för sig...
ANYWAY
Jag tyckte att det var de har tre nyheter som utmärkte sig mest:

"Bolivias president knäar politisk motståndare i skrevet"

Bolivias president Evo Morales kan man inte mucka med! I en ”vänskaps fotbollsmatch” mellan MSM (oppositionen) och ett lag från Morales politiska rörelse fick Danielo Gustavo Cartagena, spelare i oppositionsalliansen, lära sig att Morales är inte att leka med. Presidenten surnade till och knäade Cartagena rakt i skrevet under pågande matchen. I fotboll, politik är allt tillåtet bode det sägas... Här kan ni se det med egna ögon:nhttp://www.youtube.com/watch?v=EZbTvWgdY3k


"Blonda lituaer vill blondera malvidisk ö"

Några lituaer vill bygga en semesteranläggning på en maldivisk ö med bara blond personal. Varför? För att de vill radera fördomen om att blonda personer är dumma... eh, jag misstänker att denna BRILJANTA ide kom från en blondin. Nä, skämt åt sida, e det inte det här lite fördomsfull? Jag menar bara blond personal, tänk om en brunett vill jobba där??


"Tama lejon "goes wild" på cirkus"

En flock arga lejon "goes wild" mot sina skötare i en cirkus nummer. Detta hände i Ukraina, där en amerikan var på besök i en cirkus och filmade hela händelsen. Nu har den spridits överallt i internet. Tala om skrämmande för barnen som var där! Tur nog har cirkusens personal överlevt, men vad som hände med de lejonen efteråt är okänt. Poor little sweet animal (sence the tone).


Flera konstiga nyheter kan ni läsa här http://www.dn.se/nyheter/varlden/har-ar-de-udda-nyheterna-fran-vecka-40-1.1185107 bl.a. om en flygvärdinna som dansar till lady gaga när hon ska förklara de typiska säkerhets återgärder.

källa: DN

"well, i don't wanna be a soldier mama, i don't wanna die"

IDAG SKULLE JOHN LENNON FYLLT 70 ÅR. TYVÄRR ÄR HAN INTE MED OSS IDAG. MEN HANS MUSIK, BÅDE MED BEATLES OCH EFTER BEATLES-TIDEN (DÄR HAN BL.A. SJÖNG MED YOKO) KOMMER ALLTID FINNAS KVAR, ÖVERALLT I VÄRLDEN. PÅ DET SÄTTET LEVER HAN VIDARE BLAND OSS. JAG HAR ALLTID GILLAT JOHN LENNON, DELS FÖR ATT MIN MAMMA ÄLSKADE HONOM (JAG KOMMER INTE IHÅG NÅN SÖNDAG HEMMA I URUGUAY NÄR HON INTE SPELADE HANS LP-SKIVOR) MEN OCKSÅ FÖR ATT NU, NÄR JAG ÄR VUXEN OCH KAN FÖRSTÅ MENINGEN MED HANS TEXTER SÅ GILLAR JAG HONOM GROVT. HAN ÄR MIN FAVORIT-BEATLE. LÅT OSS NJUTA LITE AV HANS MUSIK OCH MINNAS HONOM IDAG...

Lay all your love on me!

ÄNTLIGEN har jag storstädat huset, som jag skulle ha gjor fööör länge sen, men aldrig orkat göra det ordentlig.
Men idag, efter några koppar kaffe, satte jag på ABBA och bara körde igång en stooor städning. ABBA motiverade mig genom  dansenergin som finns i låtarna, så som "lay all your love on me" eller "money,money,money" Efter 2 timmar non-stop cleaning var jag klar med allt! Då tänkte jag "dags att chilla" och satte på tv:n i hopp att hitta något rolig att kolla på...And guess what? Danska kanel visade vänner! 2 avsnitter i rad! Yeiii. Jag älskar danska kanalen fr.o.m nuu!
Nu ska jag hjälpa en kompis med plugget, hon ska göra en saltenta jag har redan gjort (och fick ganska bar betyg på) så jag ska ge henne någar tips o hjälpa till så gott jag kan. Peace out!

I was definitely made for these times...

..bilder från i fredags (väldigt random valda).









IM IN LOVE WITH ROBYN...

Henns 2 senaste skivor (body talk pt.1, body talk pt.2) är helt OTROLIGA. Damn äntligen lite pop som är inte överkomersiellt, med en modern tjej på fronten som vågar sjunga vad andra inte vågar sjunga om. Som inte anväder sin sexualitet för att sälja, som britney och andra. VARJE GÅNG JAG GÅR UT LYSSNAR JAG PÅ DENNA LÅT. Grymt och grovt. That's how i like it.


Söndag

Hello people, idag är det söndag. Och detta innebär: städa, städa och städa. Min lagenhet är upp o ned efter fredags lilla förfest. Jag märkte i fredags att cockteils är inte min starka sida, förutom att jag typ smutsade ned hela min golv med smirnoff och apelsin juice, så smakade drinkarna bara apelsin juice. Ska verkligen inte satsa på att bli bartender. Men hey! Vi hade en ganska kul natt, ok det var inte den roligaste ever men men, helt ok. Bilder kommer upp senare, om jag nånsin får dem av Zoey.
OK, ska sluta lata mig och bara sätta igång med en stor städning. Om en timme spelar ATLETICO MADRID så måste hinna va klar innan dess. FORZA ATLETICO!! FORZA FORLAN!!

Getting ready...

NU ska det festas. Har köpt smirnoff-cosmopolitan o apelsin juice, så det blir några cocktails här hemma innan man drar till kårens "last summer party". Hmm, kåren verkar inte ha koll på vädret, sommaren tog slut för lääänge sen. Men men, de kommer att spela spansk musik innan 12 och efter så kommer en kille som jag känner att vara DJ. Hoppas att det blir en kul natt, min kompis ska ta en massa bilder, så får lägga upp några sen här i bloggen.
Och imorgon är det LA LIGA som gäller. Har följt den spanska liga i några år nu, har alltid hejat på Barca och Atletico Madrid, men nu när Barcelona sålde Martin Caceres till Valencia, hejar jag mest på Atletico. Forlan spelar där ju. My loovee.
Aja, hörs imorgon om jag är inte för bakis!!

SPANSK ROCK!!

Det jag lyssnar mest på och föredrar är spansk rock. Mest från Uruguay och Argentina, rock är JÄTTESTOR där. Och de bästa band i spansk rock, enligt min åsikt, kommer just från dessa två länder. SÅ DÄRFÖR ska jag lägga upp 2 sånger av samma kategori, med ett liten skillnad: En låt är från ARGENTINA och den andra är från URUGUAY. Enjoooy!

Urgammal låt, från den argentiska KUNGLIGA band "Los redondos" ("de rundliga")

"La vela puerca" från Uruguay, de blev rätt stora och de var väldigt populära i Tyskland (dont ask me why). Den största rockband från Uruguay.
PS. Hann inte gå igenom ALLA stilar i latinamerikansk musik, men det är nog för idag :)

CUMBIA

Cumbia är väldigt populär runt hela Latinamerika och det finns olika sorters Cumbia, beronde vilken land man pratar om. Den här låten är sjukgammal, men den var en megahit i nästan alla. Gruppen som sjunger detta är från mitt land (yei!)...dock sök inte på lyrics, sången handlar om...majonnäs! Haha nä men killen blir som majonnäs när han träffar den här tjejen etc etc. (obs! inte den oficiella video, ofcurse, den är för gammal för att finnas i youtube)

Reggeton, det alla känner till.

Jag har själv lite svårt för reggeton, men Calle 13 är suveränt bra på vad de gör. Gillar den här blanding av tango med reggeton.

Latina in da houuuse!!

Ja, just det glömde nämna att jag ursprungligen från Uruguay, det vill säga 100% latina o stolt att va det oxå :)
Idag är det LATINO FEST i studentpuben, så alla i min Uni ska gå till. Så därför tänkte jag att idag ska det handla om latinsk musik i min blogg. Detta eftersom vi i latinamerika har SÅ många musikstilar, men när man säger att man är LATINA så kopplas man automatisk till SALSA. Och vi har en så rik musik kultur... så låt oss gå igenom lite kort musik några stilar från Latinamerika, vad sägs om det??

Not fair...

Vaknade och tänkte "idag ska jag ta det lugnt, äta en ordentlig frukost, kolla lite på nån serie etc..." Sen vakande jag ordentlig o såg min lgh upp o ned, så jag måste städa, kom på oxå att jag har inget i kylskåpet så jag måste handla mat, måste oxå lämna tillbaka en skjorta som jag köpte i monkey (mkt snygg men passade inte mig) o sen måste jag fixa mitt hår för jag ska på fest senare på kvällen. Å just det oxå äta där i mellan. Lr.. så köper jag bara mat, skiter att städa, i skjurtan o bara latar mig hela dagen... JAAAAAAAA :D

RSS 2.0